Houtsoort Grenen

Eemwood levert diverse houtsoorten. Bekijk hieronder de houtsoort Grenen.

Grenen

Grenen heeft bijzonder duurzaam kernhout en is in meer of mindere mate roodachtig van kleur, mede afhankelijk van, alweer, het groeigebied.

De structuur van het hout en de mooie kwasten maken deze houtsoort bijzonder populair in Denemarken, Engeland, België en Spanje, maar ook in Nederland wordt grenen voor velerlei toepassing gebruikt, denkt u maar aan grenen vloeren, meubels, trappen, kastplanken maar ook ten behoeve van speciale constucties met gelamineerd hout. Vaak bijzonder fraai architectonisch vormgegeven.

Het kernhout van grenen is van nature zeer duurzaam maar vanwege spinthout valt grenen niet in een hogere duurzaamheidsklasse. Daarentegen laat het spint zich juist wel zeer gemakkelijk impregneren. Daardoor is grenen, aldus verduurzaamd, buitengewoon geschikt voor toepassingen buiten. Kortom een houtsoort met zeer veel mogelijkheden.

Wat kunnen wij betekenen

Bewerkingen

Eemwood levert haar houtsoorten ook bewerkt. Of het nou gaat om verduurzaamd hout (verduurzaamd met Tanalith® E), geschilderd, geschaafd of gezaagd hout? Bij Eemwood leveren wij het.